Wie is Eva?

Ik ben voedingscoach Eva en ik ben 39 jaar. Maar ik ben niet altijd voedingscoach geweest. Mijn weg er naar toe, kan je hieronder lezen.
Zelf ben ik niet altijd met eten, voeding bezig geweest. In mijn kindertijd lustte ik niet veel. Als ik een koekje at was het een droge koek zoals een vitabis. Maar chips, dat geraakte er altijd in . Over mijn gewicht maakte ik me geen zorgen, ondanks sommige leerkrachten dat wel deden omdat ze vonden dat ik aan de magere kant was in hun ogen.
Enkele jaren later toen ik op kot ging vlogen de kilo’s erbij. Ik kreeg van thuis voor elke dag een gezonde saaie maaltijd mee. Door de vrijheid van op kot zitten, gingen we ’s avonds meer en meer pita eten of maakte ik nog een portie pasta met kaas ’s avonds laat. Toen was ik nog steeds niet bezig met de aantal kilo’s die erbij kwamen. Op die leeftijd kreeg ik ineens meer interesse in eten en groeide de behoefte om zelf te leren koken.
Na mijn kot periode begon ik te werken en ging ik samenwonen. Toen gingen de kilo’s er gemakkelijk terug af. Maar niet omdat ik ineens bezig was met gezonde keuzes rond voeding maar door stress. Dat is natuurlijk geen gezonde manier om gewicht te verliezen. Ik ging terug alleen wonen en de kilo’s vlogen er terug aan. Toen is onbewust het jojoën begonnen.
Het was toen mode om gewicht te verliezen, via turnoefeningen in een warmtecabine en eten op een voorgeschreven manier. Dus dat ging ik uitproberen. Elke keer ik naar daar ging, moest ik op de weegschaal gaan staan. Al was het gewicht maar 100 gram hoger dan de keer ervoor, werd de rode balpen genomen en werd het in het rood genoteerd. Vreselijk vond ik dat. Met het gevolg dat ik wat loog over wat ik gegeten had, en eigenlijk veel minder at dan ik zei, zodanig het getal op de weegschaal niet meer in het rood moest genoteerd worden.
Paar jaar gingen voorbij en de kilo’s kwamen er terug bij. Ondanks ik me niet goed voelde bij het vorig systeem om af te vallen, koos ik toen toch terug voor een 20-beurtenkaart om toch terug wat kilo’s kwijt te geraken. Want toen had het wel gewerkt maakte ik mezelf wijs (en zo werken deze systemen ook). En daar ging de jojo weer.
Toen ik 30 jaar werd, kwam de boodschap van mensen in mijn omgeving dat vanaf je 30 de kilo’s er niet meer gemakkelijk afgaan. Ik besloot me in te schrijven bij de weight watchers. Daar viel ik inderdaad 12 kg mee af. Mijn interesse in gezonde en minder gezonde voeding werd aangewakkerd. Maar achteraf gezien leerde ik daar niet wat een gezonde levensstijl is.
Tot ik op een dag op internet las over het volgen van de cursus allround voedingsdeskundige via avondschool in Antwerpen. Wat een zalige studie vond ik het. Wat begon als een hobby groeide uit tot een eigen praktijk evaeet. En daar wil ik jou van laten mee genieten. Zodat ook jij een gezonde levensstijl kan bekomen en dat je gelukkig bent met jezelf. Ondertussen studeerde ik bij voor orthomoleculaire voedingsdeskundige. Zodat ik het lichaam en voeding nog meer als 1 bekijk. Zodat je ook welkom bent als je kwaaltjes hebt, waar je maar niet vanaf geraakt zoals eczeem, buikpijnen, menstruele klachten, niet zwanger geraken (en er medisch niets aan de hand is)… Maar ook kinderen met ADHD, “slechte eters”,… kunnen bij mij terecht.
Mijn enthousiasme over eten, en hoe de consumptiemaatschappij ons bedot… dat wou ik niet voor mezelf houden. Ik wil dit echt met jou delen. Jou naar een gezonde levensstijl begeleiden. Gedaan met allerlei diëten te proberen die geen langdurig effect hebben, gedaan met jojoën, geen dure shakes meer aankopen, gedaan met ongelukkig te zijn. Maar wel duidelijkheid over goede en mindere goede voeding, genieten van eten, stabiel gewicht behouden, leren luisteren naar je lichaam, gelukkig zijn en dat allemaal zonder honger te lijden.